Valik Champagne Drappier ja Bruno Paillard šampanjasid nüüd ka Kaubamajas!


Kui brittidele on enam kui sajandi vältel üheks kaubanduslikuks maamärgiks olnud meiegi Kanal 2 eetris samanimelise seriaalina näidatud uhke ajalooline Selfridge'i kaubamaja, siis eestlaste jaoks on selliseks tähiseks kindalasti me oma Kaubamaja. Selfridge, mis läbi ajaloo on tuntud oma teatraalsete väljapanekute, kunstipäraste vaateakende ning uuendus-, vahel kerge mässumeelsusegi poolest, on tänasel päeval Suurbritannia suuruselt teine kaubamaja. See oli kunagi koduks maailma suurimale raamatukauplusele, täna aga omab näiteks Euroopa suurimat iluosakonda. Brittide kimbatuseks asutas selle aastal 1909 aga hoopiski ameeriklane Harry Gordon Selfridge. Just Selfridge oli mees ja see tema kaubamaja, mis korraldas esimesena ka nn suure väljamüügi, meil täna tuntud kui Osturalli,  Ale, Sale või Hullud Päevad, mida said külastada ka tavalised inimesed, mitte ainult toonased rikkurid. 

Olete te aga viimasel ajal, kui e-kaubandus rullib, pehmemalt öeldes ehk vast „rullub“, üle tavapärase kaubanduse, mõelnud, milline on olnud meie oma jaekaubanduse ikooni lugu? Kui ei, siis veidi ajalugu:

21. juulil 1960 avati riigiettevõte Tallinna Kaubamaja. Kuus aastat hiljem, 20. detsembril 1966 aga Tartu Kaubamaja. Juba 1973ndal aastal avati Tallinna Kaubamaja juurdeehitus ehk nn B-maja, sest inimestele Kaubamaja meeldis. Ning kui enamik nõukogude aegseid inimesi mäletab lisaks me kaubandusmeka kesksele paiknemisele linnasüdames ka ilmatu pikki järjekordi teinekord vaid ühe-kahe eriti defitsiitse kaubaartikli järele, siis uute tuulte tulles, aastal 1994, muudeti RAS Tallinna Kaubamaja aktsiaseltsiks, mille aktsiad noteeriti Tallinna Väärtpaberibörsil kaks aastat hiljem, aastal 1996 ning Kaubamajast sai uue aja börsiettevõte. Oktoobris 2000 võeti Kaubamaja ülemaailmse kaubamajade organistasiooni IGDS liikmeks. Uuel ajal ohtratele kaupadele juba ohtlikult kitsaks jäänud kaubamajale avati 15. aprillil 2004 Tallinna Kaubamaja laiendus Viru Keskuses ning 2005. aasta 12. oktoobril ka uus Tartu Kaubamaja. Läks veel üle kümne aasta enne, kui 2016. aastal avati Kaubamaja e-pood ehk algas kaubamaja uus moodne ajastu. 

Tallinna Kaubamaja. Foto: internet.

Täna teame, et Tallinna Kaubamaja ootab ees taas uuenemine ning jääme lootma, et meie oma Selfridge, mille vapustavad vaateaknad aastakümneid nii kodumaiste kui ka välismaiste ostlejate pilke püüdnud, saab vaatamata internetipoodlemise harjumuspärasuseks muutumisele siiski ka suurepärase uudse tavakaubandusliku lahenduse ning jätkub Kaubamaja traditsioonilisele ärile ikka häid lojaalseid kundesid. Minule küll meeldib käia, vaadata, katsuda, proovida, uurida ja küsida kohapeal. Eriti teades, et üks, mis ei ole Kaubamajas läbi aastakümnete muutunud, on selle maja väga professionaalsed ja abivalmis töötajad, kellega mõnd juhuslikult tänaval kohates tervitad nagu vana hea tuttavaga kohtudes. Ja nii see ju tegelikult ongi. Samal ajal on maja panustanud ka e-kaubanduse ajamisse ning nii jõuavad Kaubamaja heade sisseostjate poolt tehtud targad-tublid valikud ka väljapoole Tallinnat ja Tartut. Sestap tegingi, vastutades kõige otsesemalt kõigi mulle usaldatud šampanjade eest, oma peas juba aasta tagasi, kui alles esimesi maaletooja samme kohalikul šampanjamastikul astusin, kindla otsuse, et kui läheme oma hoolikalt valitud ja tõesti suurepäraste nestetaga jaekaubandusse, saab selleks kohaks olema Kaubamaja, meie oma Selfridge. Ja seda nii Tallinnas kui Tartus. Nii et lisaks mu enda armsale Mulligaleriile ja meie ülitoredatele koostööpartneritele Eestimaa laial restoranimaastikul, oleme valiku oma toodetega nüüd igal nädalapäeval, hommikul kl 10st hiliste õhtutundideni, kättesaadavad kõigile traditsioonilise kaubanduse ning lausa ööpäevaringselt ka e-kaubanduse fännidele, sest meie tooteid saab osta nii Kaubamaja juba uuenenud Toidumaailmast kui ka e-poest. 

Soovime meile mõnusat pikka koostööd ning rohkelt häid ja lahkeid kundesid. Ning leidke teiegi valik Champagne Drappier ja Bruno Paillard tooteid ja nõudke neid ikka lakkamata nüüdsest ka nii Tallinna kui Tartu Kaubamajadest ja e-poest! Kaubamajas kohtume! :)

*Loos on kasutatud Kaubamaja kodulehel avaldatud ajaloolist materjali.


Kommentaarid

Populaarsed postitused