EHTNE PRANTSUSE ŠAMPANJA PULMADEKS. LOOMULIKULT MULLIGALERIIST!


Eestlaste pulmakombed on ajas muutunud ja erinevad päris kindlasti neist, millistena tunti neid vanal ajal. Kindlasti erinevad need ka pulmakommetest esimese Eesti Vabariigi, seejärel ka juba taasiseseisvumise järgselt. Tänased pulmakombed erinevad viimastestki. Muutused on elu loomulik osa. Üks, mis aga ajast ja oludest sõltumata eesti pulmas aukohal olnud, on hea ning rikkalik toit ja jook. 

Mulligalerii, mis pöörab oma toodete puhul eriliselt rõhku maaletoodavate šampanjade sobivusele toiduga, eelistades alati intelligentseid maitseid ning šampanjade gastronoomilist iseloomu, on siinkohal kindel partner, et noorpaari õnnitlema saabunud külalised saaksid koheldud väärikalt ning hoolikalt valitud joogid nii tervituseks või kogu sündmuseks rõõmustaksid pruuti-peigmeest ja nende külalisi kogu südamest. Sel peagi algaval kõige kibedamal pulmade hooajal pakume kõigile abiellujatele ja ka teineteisele antud vannete kinnitajatele Champagne DIEBOLT-VALLOIS cuvée Tradition nimelist šampanjat tervitusjoogiks ning teisi selle maja šampanjasid saatma soovi korral kasvõi kogu lõuna- või õhtusööki. Et olla valikus kindel, teemegi juttu cuvée Tradition’st ning sellest, miks just selle šampanja teiste kõrval selgelt esile toome ning seda uhkusega pakume.

Oli aasta 2015 ning juunikuine Rootsi Kuningriik ootas prints Carl Philipi, kuningas Carl XVI Gustaf'i ja kuninganna Silvia teisena sündinud järeltulija, ja Sofia Hellqvist’i abiellumist. Tseremoonia leidis aset 13. juunil. Juba eelmisel õhtul, 12. juunil, korraldati valitud külalistele kaunis pulma-eelne õhtusöök. Pulmapäeva hilisel õhtul leidis aga aset vastuvõtt 370le külalisele. Algas see pakkudes kõigile pokaalikese Champagne Diebolt-Vallois cuvée Tradition’it! 

Toome siinkohal ära kuningliku pulma tõeliselt kauni menüü inglise keeles.

MENU

White asparagus “Princess Sofia” cooked in elderflower juice with roe from Älvdalen, asparagus and chive emulsion
*
Langoustine simmered with coriander served with grilled scallop, yuzu dressing, wood sorrel and split peas
*
Fried, lightly cured Hjälmaren pike-perch with grilled spring vegetables, caramelised crème fraîche and smoked butter
*
Peach and raspberry tartelette with white chocolate, champagne and peach sorbet


Aperitif
Champagne Diebolt-Vallois Brut Tradition
*****
Pommery Grand Cru Millésimé 2005 Champagne
*
Trimbach Riesling Vieilles Vignes de Prince 2011 Alsace
*
Radford Dale “Freedom” 2012 Pinot Noir Elgin
*
Château Suduiraut 2002 Sauternes



Kui tutvustada tervitusjoogina pakutud šampanjat – Champagne Diebolt-Vallois cuvée Tradition - lähemalt, on tegu kolme traditsioonilise šampanjatootmises kasutatava viinamarja – Pinot Noir, Chardonnay ja Meunier, seguga. Marjad pärinevad tootjale, kes tuntud ennekõike kui šampanjaviinamarjade kuninganna Chardonnay kasvataja ja asjatundja, endale kuuluvatelt erinevatelt põldudelt. Täpsemalt on selle šampanja kompositsioonis esindatud 40% Chardonnay, 30-40% Pinot Noir ning 20%-30% Meunier marju. Kuivusastmelt Extra Brut (jääksuhkru sisaldus kuni 6 grammi liitri kohta). 

Maitses tulevad esile ennekõike küpsed õunad, aprikoos, hele kirss, samas kergelt floristilised noodid, täpselt nii nagu ka aroomis; lõpunootides ka kerge ingver, mis ei domineeri, on vaid väikese meeldiva nüansina esile tulemas, ning väga heas taskaalus kestev mineraalsus. Tegemist on kindlasti väga sobiva šampanjaga serveerimiseks tervitusjoogina, kuid selle šampanja puhul võib väga selgelt esile tuua ka kena sobivuse mitmete erinevate kergemate suupistete ning kevad-suviste roogadega. Kuninglikku pulma selle šampanja valimisel aperitiiviks ehk tervituseks ei eksinud menüü koostaja päris kindlasti mitte! Ja sellest kuninglikust valikust võib eeldada, algas ka terve Champagne Diebolt-Vallois suurem tuntus Rootsis. Nii on maja kõige suuremaks eksportturuks just Rootsi Kuningriik, mille kuningakoja kaunis tänukiri, mälestamaks just eelkõneldud sündmust, ehib maja esindusruume Cramant' külas Champagne's.



Selle šampanja kohta võib julgelt öelda, et joogi kvaliteet ületab selgelt toote hinna ning selle neste kasuks oma valiku teinutel on põhjust rõõmustada nii joogi suurepärase maitse kui ka rahalise väärtuse üle. Lisaks väga kaunis ja romantiline välimus (vt fotot!), mis ei ole üldse vähetähtis. Eriti kui räägime nii olulisest sündmusest nagu seda on pulmad. 



Mulligaleriis hüüame seda šampanjat hellitavalt ka printsi šampanjaks ning just selle nimega võite te meilt seda ka alati küsida. Sel kevad-suvisel hooajal abiellujatele pakume seda ka pulmade ERIhinnaga, mille teadasaamiseks palume pöörduda otse kas Mulligaleriisse aadressil Tatari 25 Tallinna südalinnas (avatud T-R kl 11-18) või kirjutada meile epostil: info@mulligalerii.ee

Kasutatud fotod: 

Kommentaarid

Populaarsed postitused